SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs IF
F14

Välkommen till Helsingborgs IF F14
 
Eskilscupen 2023 sammanfattning
2023-08-07 13:00

Jag inleder med att skriva ett stort innerligt tack till alla tjejer för era fina insatser under cupen. Jag är väldigt stolt över er alla!! Världens bästa tjejer Helsingborgs IF F13-F14 Bubblorna.

 

Vi valde det här året att anmäla två lag så att alla skulle få vara med och spela (hade vi anmält bara ett lag så hade inte alla kunnat vara med).  Det såg bra ut fram till ett par-tre veckor innan start då vi fick en del avhopp, vilket gjorde att vi endast hade en avbytare i vardera lagen när cupen startade. I det blå laget tillkom en spelare under lördagen som oturligt nog skadade sig så det var tillbaka till en avbytare. I det röda laget fick vi en skada i första matchen på fredagen så efter det var vi utan avbytare resten av cupen (även om vi fick låna förstärkning i två matcher).

Fördelen med detta var att alla fick väldigt mycket speltid och därmed möjlighet att lära sig vad jag som spelare själv klarar av, vad jag kanske kan bli bättre på, hur viktigt det är att jag förbereder mig ordentligt och hur viktigt det är för laget att jag gör mitt bästa hela tiden.

I både med- och motgång är det viktigt hur jag som spelare reagerar och använder min energi för att göra laget bättre.

 

Hur gick det då?

 

Lag Blå:

 

Resultat: Fyra i gruppspelet och till D-slutspel där vi åkte ut i åttondelsfinal.

Lite om motståndarna:

Groheds IF/Ljungskile SK som vi lyckades spela 1-2 mot i gruppen – vann gruppen, gick till semifinal i B-slutspelet där de åkte ut mot Malmö FF.

Dösjöbro IF som vi spelade åttondelsfinal mot – vann D-slutspelet.

 

Lag Röd:

 

Resultat: Tvåa i gruppspelet och till A-slutspel där vi åkte ut i kvartsfinal.

Lite om motståndarna:

Malmö FF vann gruppen, men gick sedan till B-slutspelet som de vann.

Laholms FK fyra i gruppen, gick till final i D-slutspelet.

Borgeby FK som slog ut oss i kvartsfinal gick hela vägen till final i A-slutspelet.

 

Det är roligt med fotboll och extra roligt med cup och matcher. Det är nog många av er (inklusive mig själv) som har ont i kroppen idag 😊 nu vilar vi ett par dagar så tar vi nya tag med träning inför höstsäsongen på onsdag.

 

PS. det finns bilder i bildgalleriet.

 

Stolta hälsningar

Jörgen

Sommar, semester och fotboll
2023-07-14 14:31

Hej på er

 

Nu har Helsingborgs IF F13-F14 Bubblorna sommarledigt ett par veckor.

Vi kan summera en fin vårsäsong med att vi blev tvåa i både A-serien och B-serien med våra två lag, riktigt bra spelat alla tjejer!

Vi kommer spela i dessa bägge serier även under hösten. Matcherna har bokats och ligger i kalendern.

 

Njut av ledigheten ett par veckor så ses vi igen 31 juli då vi ska träna inför Eskilscupen som vi ska spela i slutet på vecka 31 (3-6 augusti).

 

Det finns förresten lite nya bilder i bildgalleriet om ni vill titta in där.

 

Hälsningar Jörgen

Härlig seger!!
2023-03-19 17:32
Våren är här...

Idag tog vi en riktigt härlig seger mot Ängelholms FF i sista gruppspelsmatchen i Vintercupen. Det var en jämn match med många chanser och bra spel från båda lagen. Extra skönt att vårsolen värmde tyckte både spelare och publik 🙂

Nu väntar Malmö FF i semifinal om två veckor ❤️💙⚽️

Nytt År - Nya Möjligheter
2023-01-15 18:14
Fredagsträning i regn och blåst = januari (varm choklad hjälper)

Då är vi igång igen med ett nytt år och nya mål. Vi startade den här veckan med första träningarna på Norrvalla IP. Den här våren delar vi plan med F13 tjejerna och eftersom de bara är 7-8 st så kör vi gemensam träning med dem måndagar och onsdagar. Det kommer skapa ännu mer gemenskap i klubben och vi får hjälp av varandra även i matchspelet framöver.  Fredagsträningarna har vi själva i F14 till att börja med och här är tanken att vi kommer jobba lite mer med specialträning, med allt vad det nu kan innebära. 
Igår spelade vi vår första match för året borta mot Ängelholms FF i vintercupen. En match som för bägge lagen var en uppstart efter ledigheten. Matchen var helt jämn och avgjordes först i slutet när Ängelholm kontrade in två mål. Vi fick med oss bra feedback på vad vi behöver öva mer på inför kommande säsong. 
Nästa matcher i vintercupen är 28 januari borta mot Jonstorp, borta mot Råå den 11 februari och hemmamatch mot Ängelholm 19 mars. Däremellan hoppas jag att vi ska få komma till svenska mästarna FC Rosengård och spela träningsmatch på Malmö IP den 4 mars, men väntar fortfarande på bekräftelse från dem att de har tillgång till planen. 
Nya idolbilder ska vi ta den 25 mars och även lagfoto på vårt älskade F14 lag Bubblorna, så boka inget annat denna dag.
Den 29 april hoppas vi att vi kan komma iväg på läger och få en övernattning i Skånes Fagerhult med tjejerna för lite teambuilding och bara ha kul, helt enkelt. 
Håll gärna koll på vår kalender på hemsidan där vi lägger in alla aktiviteter:
https://hif.sportadmin.se/kalender/?ID=313245

...och så sist men inte minst, hjälp tjejerna med att planera veckorna så de hinner med både skola och träning. Båda sakerna är lika viktiga för ett bra liv.

Hälsningar Jörgen

Tack för året 2022
2022-12-15 11:48
Bilden är från vår sista träning 2022 när våra fina fans kom och tackade för året.

Hej tjejer och föräldrar

 

Vi tränare för HIF F13 Bubblorna vill tacka för ett riktigt roligt och lärorikt fotbollsår.
Tack för all glädje, skratt, tårar, svett och den stolthet ni har gett oss.
Det är härligt att se hur ni har utvecklats under året både som personer och som lag.

 

Nästa år tar vi nya tag, då som F14 och första matchen är redan den 14 januari så håll gärna igång lite under jullovet 😊

 

Träningarna drar igång vecka 2 och första träningen är onsdagen den 11 januari.
Nytt för nästa år är att vi har tre träningar i veckan. Då gäller det att ni blir ännu bättre på att planera ert skolarbete så ni hinner med båda delar. Träning är ju viktigt för att kroppen ska må bra och mår man bra så klarar man av skolan bättre.

 

Träning:
Måndagar kl 18:30-20:00
Onsdagar kl 18:30-20:00
Fredagar kl 17:30-19:00

 

Alla tre träningar är på plan 2, Norrvalla IP (ligger mellan Västra Berga och Polishuset).
Anledningen till att det blir på Norrvalla är att det inte finns plats på vår önskade plats Olympia då vi vill ha alla HIFs tjejlag samlade.
Vi hade även önskat träning på torsdagar, men det fanns inte plats så då fick vi fredagar av kommunen.

 

Önskar er alla en skön ledighet både från fotboll och skola.
Njut så mycket ni bara kan så ses vi vecka 2 när vi är riktigt sugna på att spela fotboll igen.

Hälsningar

Andreas, Carina, Maria och Jörgen