SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs IF

Årsmötesdokument uppladdade
2024-02-29 12:58

Kommunikation från HIF:s styrelse & klubbledning

 

Nu finns samtliga årsmötesdokument, inklusive årsredovisning för 2023 och budget för 2024, tillgängliga för medlemmar under fliken "Dokument"

Efter ett tufft sportsligt år, som bland annat drabbade budgeterade publikintäkter negativt, slutar 2023 med ett minusresultat på nästan en halv miljon kronor.

Vi budgeterar för ett minusresultat även för 2024, men har sedan slutet av förra säsongen arbetat hårt för att det minusresultatet ska krympa och kommer fortsätta arbeta på bred front under hela säsongen för att nuvarande budgeterade minusresultat ska vändas till ett positivt.

– Vi går in i 2024 med en minusbudget på 3,5 miljoner kronor. Det är ett resultat av en noggrann avvägning av vilka kostnader vi kan dra ner på med bibehållen god verksamhet och vad vi anser är en i nuläget realistisk budgeterad intäkt för året. Vi arbetar strategiskt och intensivt med olika typer av intäktskällor för att inte bara säkerställa verksamheten 2024 utan också kommande år. Detta blir viktigt för att stabilisera föreningen över tid, ekonomiskt såväl som sportsligt, säger HIF:s ordförande Fredrik Karlsson.

– Vi har ett ekonomiskt utmanande år framför oss. Samtidigt känner vi att vi är inne på en ny, spännande resa med föreningen. Det visas inte minst av att vi redan nått budget för sålda säsongskort, vilket är ett kvitto på det engagemang som finns runt vår förening. Prognosen för våra sponsorintäkter följs men vi arbetar hårt för att utveckla nya samarbeten, partnerskap och erbjudanden så att vi kan utöka våra intäktsströmmar, överträffa den budget som lagts och tillsammans bygga ett starkare HIF, säger tf klubbdirektör Reda Chahrour.

Styrelsen föreslår också att årsmötet ska besluta om ändringar av stadgarna. Det rör sig i huvudsak om en modernisering av språket och vissa ändringar av praktisk karaktär. De väsentliga förändringarna i sak består i att sista dag för motioner tidigareläggs med två veckor, att proceduren vid personval förändras något samt ett enklare och mindre kostnadsdrivande sätt för att lösa eventuella tvister mellan medlem och föreningen. Dessutom föreslår styrelsen att stadgarna ska ange tydlig målsättning för representationslaget för såväl herrar som damer och att den i båda fallen ska vara att spela fotboll i den högsta nationella serien.

 

Klubbledning & styrelse

Valberedningens förslag 2024
2024-02-26 11:33

Valberedningen presenterar härmed sina förslag till ordförande, styrelse, revisorer samt valberedning för kommande årsmöte den 14 mars 2024 för medlemmar att ta ställning till.

Dokumentet finns under "Dokument" i mappen "Verksamhetsåret 2023".

Kallelse till årsmöte för verksamhetsåret 2023
2024-02-21 10:21

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna på årsmöte för verksamhetsåret 2023 den 14 mars klockan 19:00 på Hotel Clarion SeaU i Helsingborg. Insläpp från 18:00.

Gäller endast medlemmar mot uppvisande av medlemskort. Årsmötesdokument finns tillgängliga på medlemssidan samt på Olympia från och med den 29 februari 2024.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Helsingborgs IF, 03/05 09:14 
Helsingborgs IF, 02/05 13:41 
Helsingborgs IF, 25/04 14:21 
Helsingborgs IF, 26/09 14:51 
Helsingborgs IF, 11/04 09:52