Uppdatering covid-19
2020-11-06 15:13

Enligt de senaste restriktionerna från Smittskydd Skåne och vårt medicinska team är det nu följande som gäller i alla våra lag:

Spelare med nära anhörig (inom familjen) som har symtom måste stanna hemma tills den anhörige med symtom har både testat sig och fått svar.

Om den anhörige inte är smittad kan spelaren återgå till träning direkt så länge spelaren inte har några symtom.

Om den anhörige är smittad, blir familjen kontaktad av smittvården och får av dem besked om det är möjligt att spelaren kan återgå till träning. Spelaren måste då kontakta sin tränare, som i sin tur måste kontakta HIF (Jonas eller Jens) för att de via kontakt med HIF:s medicinska team ska bestämma när spelaren kan återgå till träning.

OBS! Precis som tidigare, så får ingen träna som har symtom och alla med symtom måste testa sig och vänta med att träna till testsvaret kommit. Och precis som tidigare måste vi vidta alla försiktighetsåtgärder som är möjliga kring träning, ombyte, gemensamma samlingar och resor. Vi uppmanar också alla föräldrar att inte närvara vid varken träning eller match.

2020-10-28 12:04

Info Covid-19
2020-09-02 21:08

Ny uppdatering kring Coronavirus
2020-04-03 20:13

Info om sammankomster vid upp till 50 personer

Helsingborgs IF uppmanar alla ledare i föreningen att till 100% följa myndighetsbeslutet, vid alla träningar och matcher som anordnas av oss. Vi uppmanar även föräldrar till alla våra spelare att inte närvara på varken träningar eller matcher med våra lag.

Skånes FF tog igår, 2/4, styrelsebeslut på att serie/tävlingsmatcher för ungdomar i nuläget inte går att genomföra i någon ålder som förbundet administrerarmen att föreningar kan spela träningsmatcher om det sker utifrån Skånes FFs rekommendationer.

Alla beslut gällande vår fotbollsverksamhet kan komma att omprövas efter nya beslut av regeringen, Svenska FF eller Skånes FF under de kommande veckorna. I övrigt så fortsätter vi att följa de rekommendationer som regeringen, folkhälsomyndigheten, fotbollsförbunden samt våra läkare ger oss. Det innebär att vi fortsätter träna som vanligt, men vi byter om hemma och samlas på planen innan träning. Vi spelar träningsmatcher mot lokala lag och även här byter vi om hemma och samlas på planen.

Vi vill också uppmana alla att bli ännu mer noggranna gällande att iakttaga försiktighet vid våra olika sammankomster. Tvätta händerna ofta, låta bli att hälsa via handskakningar och kramar, endast använda egna vattenflaskor samt att när man känner sjukdomssymtom eller är sjuk, stanna hemma och vara symtomfri i minst 48 timmar innan man åter deltager i träning.

OBS! Eftersom det kommit fram nya riskgrupper utifrån Corona-viruset, vill vi uppmana alla spelare eller ledare i Helsingborgs IF som har andra sjukdomar som till exempel allergi, astma, diabetes, etc.  att kontakta sina läkare för att få individuella rekommendationer kring träning och match.
Uppdatering kring Coronaviruset!
2020-03-20 14:25

Precis som tidigare, så följer vi folkhälsmyndigheten, fotbollsförbundet samt våra läkares rekommendationer. Det innebär att vi just nu fortsätter att träna utomhus med våra lag och även spela matcher. Det vi har ändrat sedan senaste uppdateringen är följande:
  • Alla ungdomslag byter om hemma både innan och efter träning.
  • Inga skolträningar för fotbollsgymnasiet.
  • Inga träningar inomhus genomförs för tillfället.
  • Alla spelare och ledare som haft förkylning eller symtom ska vara symtomfria i 48 timmar innan man är tillbaka i träning.

För övrigt så gäller samma riktlinjer som i förra uppdateringen med fokus på nedan åtgärder:

• Se till att alla spelare har med en egen vattenflaska till träning och match - och var noga med att dom ej delar vattenflaska, samt se till att dom är tydligt märkta med namn. Tvätta gärna vattenflaskorna en extra gång hemma mellan träningar och matcher.
  • Inga handskakningar eller kramar
  • Tvätta händerna ofta

I övrigt så gäller fortsatt att spelare och ledare  som under den senaste tiden varit utomlands, eller som varit i kontakt med personer som vistats i utsatta områden, bör under en 14-dagarsperiod efter hemkomst inte delta i eller besöka våra träningar, matcher och övriga arrangemang. Detta då inkubationstiden vanligtvis är 2–14 dagar innan sjukdom bryter ut.

OBS! Vid minsta symptom på förkylning, hosta eller feber så bör man inte komma till träning, vilket alltid är rekommendationen. Både för spelare och ledare gäller rekommendationen att vara symtomfri i 48 timmar innan man är tillbaka i träning.