Tränarstab 2021
2021-01-08 10:34

Hejsan!

Vi önskar alla spelare och föräldrar en god fortsättning.

Vi vill tacka tränarna för ett mycket väl utfört arbete under 2020 och vill hälsa den nya tränarstaben välkomna. Er nya tränarstab är:

Huvudtränare: Johan Svensson

Tränare: Alexander Olsson

Tränare: Fredrik Carlsson

Den 11/1 startar träningen och säsongen 2021 upp!

Med tanke på Covid och Skånes FF restriktioner har vi vidtagit följande åtgärder:

·       - Vi samlas på planen - Ombyte och dusch sker hemma.

·       - I träning blir ni indelade i grupper på 8 spelare. Dessa grupper kommer att gälla hela träningen oberoende övning.

·       - Vi dricker ur egen vattenflaska. Vi tar inte i hand eller kramas och är noggranna med distansering.

Uppdatering Covid-19
2020-11-06 15:14

Uppdatering covid-19

Enligt de senaste restriktionerna från Smittskydd Skåne och vårt medicinska team är det nu följande som gäller i alla våra lag:

Spelare med nära anhörig (inom familjen) som har symtom måste stanna hemma tills den anhörige med symtom har både testat sig och fått svar.

Om den anhörige inte är smittad kan spelaren återgå till träning direkt så länge spelaren inte har några symtom.

Om den anhörige är smittad, blir familjen kontaktad av smittvården och får av dem besked om det är möjligt att spelaren kan återgå till träning. Spelaren måste då kontakta sin tränare, som i sin tur måste kontakta HIF (Jonas eller Jens) för att de via kontakt med HIF:s medicinska team ska bestämma när spelaren kan återgå till träning.

OBS! Precis som tidigare, så får ingen träna som har symtom och alla med symtom måste testa sig och vänta med att träna till testsvaret kommit. Och precis som tidigare måste vi vidta alla försiktighetsåtgärder som är möjliga kring träning, ombyte, gemensamma samlingar och resor. Vi uppmanar också alla föräldrar att inte närvara vid varken träning eller match.

Uppdatering Covid-19
2020-10-28 12:07

Info om Covid-19
2020-09-02 21:07

Info om Coronaviruset
2020-03-13 15:44
UPPDATERADE RIKTLINJER FÖR CORONAVIRUSET
Som vi kommunicerade igår, så följer Helsingborgs IF Corona-virusets utbrott och har för avsikt att löpande informera alla våra spelare, ledare och föräldrar.
Med förändrade rekommendationer från myndigheter, förbund och klubbens läkare, så gäller nedan riktlinjer med omedelbar verkan:
Vi följer fortsatt de riktlinjer som RF ger och har även tät dialog med andra föreningar i vårt närområde, både inom fotbollen och andra idrotter där våra medlemmar är aktiva. Detta ger oss en samlad bild av situationen och det är viktigt att vi som förening inte agerar bara för att visa handlingskraft utan tar rationella beslut baserat på kunskap och information från de myndigheter som har denna kompetens.
Genom en samlad bedömning av de riktlinjer som olika specialförbund angivit kombinerat med RF’s riktlinjer och klubbens läkare, så har vi tagit följande beslut:
  • All träning fortgår som planerat.
  • Planerade fotbollsmatcher spelas så länge inget annat kommuniceras.
  • Vi har tagit beslut att gymmet på Olympia för tillfället inte är tillgängligt för våra ungdomslag.
  • Enligt beslut av Skånes FF uppmanar vi att inte genomföra någon handskakningsprocedur vid fotbollsmatcher.
  • Se också till att alla spelare har med en egen vattenflaska till träning och match - och var noga med att dom ej delar vattenflaska, samt se till att dom är tydligt märkta med namn. Tvätta gärna vattenflaskorna en extra gång hemma mellan träningar och matcher.

Det är alltid målsmans/individens egna beslut om medverkan på träning, match och andra arrangemang där människor samlas. Fram till ngt annat kommuniceras ser vi deltagande i våra aktiviteter som frivilliga, vilket innebär att deltagande på träning inte ligger till grund för uttagning till match.
Vi rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån vad man tror är bäst utifrån sin situation. Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning, riskgruppstillhörighet kan påverka beslut.
I övrigt så gäller fortsatt att spelare och ledare  som under den senaste tiden besökt något av Folkhälsomyndigheten utpekade områden, eller som varit i kontakt med personer som vistats i något av dessa områden, bör under en 14-dagarsperiod efter hemkomst inte delta i eller besöka våra träningar, matcher och övriga arrangemang. Detta då inkubationstiden vanligtvis är 2–14 dagar innan sjukdom bryter ut.

OBS! Vid minsta symptom på förkylning, hosta eller feber så bör man inte komma till träning, vilket alltid är rekommendationen. Både för spelare och ledare.
Det är en extremt ovanlig situation och vi ber därför om förståelse för att svar på alla frågor ännu inte är klara, och att läget kan förändras snabbt. Hör dock gärna av er till era ledare om ni har några frågor eller funderingar kring situationen så svarar vi i den mån vi kan.

Helsingborgs IF Ungdom
Fre 9/10 19:00