Välkommen till HIF P10

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher
2020-04-24 14:29

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Uppdatering gällande Coronaviruset
2020-04-03 21:17
Info om sammankomster vid upp till 50 personer.

Helsingborgs IF uppmanar alla ledare i föreningen att till 100% följa myndighetsbeslutet, vid alla träningar och matcher som anordnas av oss. Vi uppmanar även föräldrar till alla våra spelare att inte närvara på varken träningar eller matcher med våra lag.

Skånes FF tog igår, 2/4, styrelsebeslut på att serie/tävlingsmatcher för ungdomar i nuläget inte går att genomföra i någon ålder som förbundet administrerar, men att föreningar kan spela träningsmatcher om det sker utifrån Skånes FFs rekommendationer.

Alla beslut gällande vår fotbollsverksamhet kan komma att omprövas efter nya beslut av regeringen, Svenska FF eller Skånes FF under de kommande veckorna. I övrigt så fortsätter vi att följa de rekommendationer som regeringen, folkhälsomyndigheten, fotbollsförbunden samt våra läkare ger oss. Det innebär att vi fortsätter träna som vanligt, men vi byter om hemma och samlas på planen innan träning. Vi spelar träningsmatcher mot lokala lag och även här byter vi om hemma och samlas på planen.

Vi vill också uppmana alla att bli ännu mer noggranna gällande att iakttaga försiktighet vid våra olika sammankomster. Tvätta händerna ofta, låta bli att hälsa via handskakningar och kramar, endast använda egna vattenflaskor samt att när man känner sjukdomssymtom eller är sjuk, stanna hemma och vara symtomfri i minst 48 timmar innan man åter deltager i träning.

OBS! Eftersom det kommit fram nya riskgrupper utifrån Corona-viruset, vill vi uppmana alla spelare eller ledare i Helsingborgs IF som har andra sjukdomar som till exempel allergi, astma, diabetes, etc. att kontakta sina läkare för att få individuella rekommendationer kring träning och match.

HIF Ungdom.

Alla matcher inställda i helgen!
2020-04-03 09:13
Hej alla,

Tyvärr tvingas vi efter rådande omständigheter ställa in alla matcher som skulle spelats på söndag.
Mer info om vad som gäller rörande matchspel kommer så fort vi fått klara besked vad som gäller.

Med vänlig hälsning,

Tränarna HIF P10
Uppdatering kring Coronaviruset!
2020-03-20 14:25
Uppdatering kring Coronaviruset!

Precis som tidigare, så följer vi folkhälsmyndigheten, fotbollsförbundet samt våra läkares rekommendationer. Det innebär att vi just nu fortsätter att träna utomhus med våra lag och även spela matcher. Det vi har ändrat sedan senaste uppdateringen är följande:
  • Alla ungdomslag byter om hemma både innan och efter träning.
  • Inga skolträningar för fotbollsgymnasiet.
  • Inga träningar inomhus genomförs för tillfället.
  • Alla spelare och ledare som haft förkylning eller symtom ska vara symtomfria i 48 timmar innan man är tillbaka i träning.

För övrigt så gäller samma riktlinjer som i förra uppdateringen med fokus på nedan åtgärder:

• Se till att alla spelare har med en egen vattenflaska till träning och match - och var noga med att dom ej delar vattenflaska, samt se till att dom är tydligt märkta med namn. Tvätta gärna vattenflaskorna en extra gång hemma mellan träningar och matcher.
  • Inga handskakningar eller kramar
  • Tvätta händerna ofta

I övrigt så gäller fortsatt att spelare och ledare  som under den senaste tiden varit utomlands, eller som varit i kontakt med personer som vistats i utsatta områden, bör under en 14-dagarsperiod efter hemkomst inte delta i eller besöka våra träningar, matcher och övriga arrangemang. Detta då inkubationstiden vanligtvis är 2–14 dagar innan sjukdom bryter ut.

OBS! Vid minsta symptom på förkylning, hosta eller feber så bör man inte komma till träning, vilket alltid är rekommendationen. Både för spelare och ledare gäller rekommendationen att vara symtomfri i 48 timmar innan man är tillbaka i träning.

Med Vänlig Hälsning HIF ungdom.
Träning som vanligt måndag 23/3
2020-03-20 12:01
Hej alla,

På måndag tränar vi som vanligt, träningen har tidigare varit bortplockad pga ledarutbildning men då den är inställd kommer vi att träna som vanligt 16.30.

Med vänlig hälsning,

Tränarna HIF P10